top of page

MiniMoly

...Szentendrén, a Kőhegy szomszédságában

58707893_344990333032769_773730880836337664_n.jpg

Alkotó kedvű jelentkezőket várunk, foglalkozásainkra akik nem csak kreatív élményeket keresnek, de szeretnének lelkük egészségével is foglalkozni.

Nagyon fontosnak tartjuk a mentális egészséget, a biztonságos kommunikációt és az ötleteket. 

Mi a Molyolóban textilekkel foglalkozunk, így a MiniMolyban is elsősorban textiles szakmához köthető foglalkozásiank vannak: fonás, szövés, kötés, hímzés, csipkeverés, horgolás, nemezelés....

Szívügyünk, hogy iskolás fiataloknak és fiatal anyukáknak adjunk teret önkifejezéshez, így hetente több alkalommal dedikáltan nekik szervezünk foglalkozásokat. 

White Threads

Fonás

Találkozni a természetes szálakkal és fonalat alkotni belőlük az egyik legősibb mesterség, ráadásul a rokka ritmusa más, mint amit a mai rohanó világunk diktál: nem gyorsul, nem lassul- egyenletes, így te is el tudsz merülni egy folytonosságban. Fonalad felhasználhatod ahogy szeretnéd, de az már a tiéd: a kezed és a te saját ritmusod terméke. Rokkával és kéziorsóval is tudsz nálunk fonni.

Szövés és hímzés

 60 cm széles Lőrincz-féle szövőszéken szőhetsz a Minimolyban. Csodálatos hangja van a szövésnek: megnyugtató suhanás, finom fa csattogása. Csoportos foglalkozások alkalmával ki lehet próbálni megannyi szövéstechnikát: szövünk kereten, papírral, szövőszéken. 
Hímezve rajzolunk meséket, történeteket, szimbólumokat, miközben rengeteg féle hímzéstechnikával ismerkedünk meg.

Textile Industry
Pile of Sweaters

Kötés, horgolás

Kötni és kötődni! A legtöbb ember számára a kötés a melegséget, a kedvességet, a gondoskodást jelenti. Szeretnénk olyan légkört teremteni, ahol ez mind megvan. Kötünk kézzel, illetve kötőgéppel is. Törekszünk arra, hogy a kezdők és a haladók is megtalálják a nekik megfelelő projektet.

Bérletek

bottom of page