Oktatás

Kidolgozott oktatási stratégiával indult a Molyoló, azért, hogy a ruhakészítés iránt érdeklődők egy olyan helyen tanuljanak és inspirálódjanak, mely szakmailag és emberileg is támogató közegnek számít.

A Molyolóban programja egy olyan egyedülálló oktatási terv, melyben különálló modulok elvégzésével, 2 év alatt egy átfogó, mély szakmai tudást ad át azoknak, akik szeretnének tapasztalt szakemberként elhelyezkedni a ruhaiparban. Akiknek már van valamennyi tapasztalata/tudása, de érdeklődnek valamelyik téma iránt, be tudnak kapcsolódni, akár csak egy-egy tanfolyamra is. Oktatási tervünkben komoly szerepet kap a kritikus gondolkodás és az összefüggésekben való látásmód kialakítása.  Annak érdekében, hogy igazán érdekes és szórakoztató legyen a tanulási folyamat, különböző művészeti/ szakmai irányzatokkal is megismerkedhetnek a tanulók. Törekszünk arra, hogy innovatív és maradéktalan legyen a tanulási élmény!

Megismerheted az anyagokat, amiket használunk, különböző technikákkal készítünk textileket és beszélünk arról, hogy melyik szálasanyag miért jó, vagy éppen nem jó.

Anyagismereti alapok kurzus azoknak ajánlott, akiket általánosságban érdekelnek az anyagok. 

A Haladó Anyagismeretet azoknak ajánljuk, akik a szakmában gyakran fognak találkozni textilekkel. 

Anyagismeret

Több technika ötvözésével is tanulhatsz szabni. A lényeg, hogy az elkészült ruha kényelmes, ergonomikus és esztétikus legyen. 

Női szabásminta és Férfi szabásminta  kurzusaink közül tudsz választani. Ezeken az oktatásokon a manapság trendi ruhadarabokat, illetve olyan ruhákat fogunk modellezni, melyek egy erős szakmai szemléletet tudnak nyújtani számodra.

Szabászat

Egészen az alapoktól tanítunk varrni, de foglalkozunk komoly szakmai kihívásokkal is. A lényeg, hogy a legváltozatosabb projecteket válogattuk össze, hogy egy olyan szakmai szemléletet nyújtsunk, mely megalapozhatja a problémamegoldó-készségedet, illetve a kitartásodat ehhez a fantasztikus szakmához. 

Varrás

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest